IT és egyéb zöldségek

26 May, 2011

Stratégiai változások az Intelnél

Posted by: A szerk. In: Hardver

imageAz Intel drámaian felgyorsítja fejélesztési ütemtervét annak érdekében, hogy gyorsabb és kisebb energiaigényű mikroprocesszorokat dobjon piacra. A gyártó azt reméli, hogy a stratégiaváltás révén sikerül elhárítania a piaci fenyegetést, amit az ARM-chipek térnyerése jelent.

 

 

 

 

Paul Otellini, az Intel vezérigazgatója jelentette be a tervezett stratégiaváltást. „Úgy gondoljuk, hogy a jelenlegi roadmap nem szolgálja kellő mértékben a vállalat érdekeit" – indokolta a döntést a CEO a vállalat pénzügyi elemzők számára rendezett találkozóján.

A stratégiaváltás jegyében az Intel jelentősen felgyorsítja az új gyártási technológiákra való áttérést, a fejlesztők pedig komoly erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy jelentősen csökkentsék a cég által gyártott chipek 35-40 wattos átlagos energiaigényét.

„Az a célunk, hogy 15 watt körüli értékre állítsuk be a termékeink átlagos energiafelvételét" – mondta Otellini. A vezérigazgató hangsúlyozta: az energiafogyasztás csökkentése már csak azért is fontos a vállalat számára, mert így amellett, hogy az eddigieknél takarékosabb lapkákat gyárthatnak a notebookgyártók számára, új Atom processzoraikkal a táblagép és okostelefon piacon is kedvező konstrukciókkal jelenhetnek majd meg.

Otellini szerint a most bejelentett változások legalább olyan fontosak, mint amikor a vállalat 1990-ben bemutatta a multimédiás tartalmak lejátszására is alkalmas Pentium-sorozatot.

Forrás: Computerworld

No Responses to "Stratégiai változások az Intelnél"

Comments are closed.

About

This is an example of a WordPress page, you could edit this to put information about yourself or your site so readers know where you are coming from.

Budapest

Hőmérséklet

Hőtérkép

Szmogtérkép, Budapest

Budapest szmogtérképe

Széljárás (nem politikai)

Felhőkép