A zsidó XIX. század - könyvsorozat

Az e-könyvek olvasása elé

Kedves Olvasó!

Groszmann Zsigmond munkáinak eme két kötete ingyenesen kerül az olvasók elé. Ezért kereskedelmi forgalomba sem kerül. Aki nyomtatott formában kívánja őket elolvasni, azoknak a könyvtárakat ajánljuk, szándékaink szerint a fontos hazai könyvtárakba és levéltárakba elkerül egy-egy nyomtatott példány. Itt hívjuk fel a figyelmet az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem nagyszerű könyvtárára, ahol biztosan kézbe vehető e két kötet.

Az e-változatok olvasása elé a megjegyzésünk: a szoftverfejlesztők tudása és a szabványok változatossága miatt nagyon nehéz olyan e-könyv olvasó alkalmazást találni, ami egyformán kielégíti az olvasók és kiadók igényeit. A mi szempontunk elsődlegesen az volt, hogy a szöveg, a kapcsolódó lábjegyzetek, a héber szavak, mondatok pontosan jelenjenek meg, és könnyű legyen a szoftver és a könyvek kezelése.

Aki a PDF-verziókat olvassa, azokat nem éri semmilyen meglepetés. Az e-könyvet (ePub, Mobi) olvasók számára más és más szoftvert használva másképp és másképp jelennek a meg a könyvek.

A könyvek olvasásához a Calibre eBook Readert vagy a Sumatra eBook és PDF olvasót ajánljunk Windows-t futtató személyi számítógépeken.

Androidra a Libera eBook Readert javasoljuk, de nagyon széles a választék, minden e-book olvasót nem tudtunk tesztelni. iPhone felhasználók számára nincs tanácsunk: ezt a rendszert nem volt alkalmunk tesztelni.

De a komolyabb informatikai készséggel bírók számára azt tanácsoljuk, hogy Kindle olvasón vegyék kézbe e köteteket. Ha ilyenük nincs, egy letöltött Kindle reader szoftverbe küldjék el a maguk Kindle fiókján keresztül a műveket. Talán ez kínálja majd számukra a legmagasabb olvasási élményt anélkül, hogy a különböző ebook szabványok és rosszul sikerült szoftveres megvalósításaik kátyújába essenek.

Üdvözlettel:

Dombi Gábor