Zsidó híradó

Szombat

 • Összeesküvés elmélet: már az amerikai zavargások mögött is Soros Györgyöt sejtik
  by Szombat on 2020-06-04 at 20:17

  Zsidó megfigyelő csoportok szerint a Soros ellenes tweet üzenetek azóta sokasodtak meg, hogy jobboldali megmondó emberek hamisan vádolják a zsidó mágnást a tiltakozások pénzelésével. Az fegyvertelen afroamerikai George Floyd megölését követő, Amerikán végigsöprő tömeges … Tovább »

 • Az ENSZ emberi jogi főbiztosa “a fegyvertelen afroamerikaiak legyilkolásának befejezését” követelte
  by Szombat on 2020-06-04 at 19:52

  Michelle Bachelet, az ENSZ emberi jogi főbiztosa elítélte szerdán az afroamerikai George Floyd halála nyomán kirobbant, egy hete tartó amerikai tüntetéseken újságírók ellen elkövetett támadásokat, valamint az Egyesült Államokban tapasztalható “strukturális fajgyűlöletet”. A … Tovább »

 • Mahmud Abbasz visszautasítja a nekik gyűjtött vámbevételek átvételét Izraeltől
  by Szombat on 2020-06-04 at 15:44

  A Palesztin Nemzeti Hatóság (PH) bejelentette, hogy tiltakozásul a tervezett ciszjordániai annektálás ellen megtagadja a nekik begyűjtött vámbevételek átvételét Izraeltől – jelentette a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli honlap. “Bejelentettük, hogy visszautasítottuk … Tovább »

 • Halasztott izraeli parlamenti ülés, vírusos egy képviselő
  by Szombat on 2020-06-04 at 11:37

  Elhalasztották az izraeli parlament, a kneszet csütörtöki üléseit, mert az egyik képviselőnél kimutatták a koronavírus-fertőzést – jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet csütörtökön. Az arab pártok közös listájának Balad nevű pártjához tartozó … Tovább »

 • Az Auschwitz Múzeum adományokat vár a járvány miatti látogatókiesés miatt
  by Szombat on 2020-06-04 at 07:32

  A koronavírus-járvány idején a belépőjegyek eladásából származó bevételektől megfosztott auschwitzi múzeum adományokat kér további tevékenységéhez – olvasható az egykori náci német haláltábor területén működő emlékhely vezetése által szerdán kiadott felhívásban.   A … Tovább »

 • A jeruzsálemi főrabbi részvétlátogatása a tévedésből lelőtt autista arab fiú családjánál
  by Szombat on 2020-06-03 at 21:31

  A jeruzsálemi askenázi főrabbi részvétlátogatást tett a rendőrség által tévedésből lelőtt arab fiú családjánál. A fiú zavartan viselkedett, amikor a rendőrők szombaton igazoltatni akarták az Óvárosban, mert úgy látták, fegyver van nála. Futásnak eredt, majd az üldözést … Tovább »

 • Megjelent a Szombat 2020. júniusi száma
  by Szombat on 2020-06-03 at 20:31

  Megjelent a 2020. áprilisi Szombat! Keresse a jobb könyvesboltokban és a nagyobb újságos standokon, vagy válassza a könnyebb megoldást: Fizessen elő a Szombatra! Vagy olvassa digitálisan!    A Szombat megvásárolható a Relay nagyobb újságos standjain, valamint … Tovább »

 • Önkéntes temető-takarítók – Kozma utcai viták
  by Bóka B. László on 2020-06-03 at 20:24

  A Kozma utcai temető igazgatójával készült beszélgetés után, most bemutatjuk a temetőben dolgozó Zsidó Temetők Barátai Nonprofit Kft-t és annak Budapesten élő egyik vezetőjét, Pintér Marc-ot.  A szervezet 2016-ben jött létre. Két alapítója az amerikai Michael Perl és … Tovább »

 • Kövér László: A baloldal árulása miatt szabták így a határokat Trianonban
  by index.hu on 2020-06-03 at 11:47

  Kövér László, az Országgyűlés fideszes elnöke a Magyar Nemzetben szerdán megjelent interjúban arról beszélt, hogy nem tartja őszintének a főpolgármester Trianon századik évfordulója alkalmából tett kezdeményezését, illetve hogy a magyar baloldal újra és újra rátámad a saját … Tovább »

 • Holt-tengeri tekercsek: Ősi titkok, új felfedezések a DNS vizsgálat nyomán
  by Szombat on 2020-06-03 at 10:14

  A Holt-tengeri tekercsek DNS-vizsgálata fényt derített a pergamenek eredetére, arra, hogy milyen állat bőréből készítették őket, és ezzel választ kínál számos tudományos kérdésre – jelentette a helyi média. A genetikai és számítógépes elemzésekből kiderült, hogy az 1948-ban, … Tovább »

 • Sok beszólás, kevés erőszak – gemütlich bécsi antiszemitizmus
  by Polgár György/Düsseldorf on 2020-06-03 at 10:13

  Egy idősebb úr a villamoson a mellette álló zsidó kinézetű nőtől az iránt érdeklődik, hogyan juthat el bécsi városházához. A hölgy készségesen útba igazítja. A férfi ezután továbbmegy, majd néhány, villamoson utazó  gyerekhez így szól: „Egyet elmondok nektek: az ilyen … Tovább »

 • Amerikai zavargások – palesztin tolmácsolásban
  by Szombat on 2020-06-03 at 08:54

  A Palesztin Hatóság (PH) által irányított média igyekszik minden alkalmat megragadni, hogy a világ eseményeit a maga módján értelmezze. Mivel a palesztin média egyik vezérszólama az, hogy Izrael gyilkolja a békés palesztin civileket (főleg a gyerekeket persze), várható volt, … Tovább »