Zsidó híradó

Szombat

 • „Izrael a vegán forradalom élén”
  by Szombat on 2020-10-24 at 20:00

  Így nyilatkozott Omri Paz, a izraeli Vegan Friendly szervezet alapítója és vezérigazgatója. A Vegán világhónap november 1-én a vegán világnappal veszi kezdetét. A szervezők a húsfélék, tejtermékek, halak, a tojásfélék fogyasztásának visszaszorítására igyekeznek fölhívni … Tovább »

 • Koronavírus a Mazsihisz Szeretetkórházában
  by Szombat on 2020-10-24 at 19:05

  A Mazsihisz Szeretetkórháza szombat este 20.00-kor facebook-oldalán tette közzé a hírt: intézményükben több beteg Covid gyorstesztje pozitívnak bizonyult. Mint írják, felvették a kapcsolatot a megfelelő hatóságokkal, és a PCR tesztek elvégzése már folyamatban van. Amennyiben … Tovább »

 • Horovitz Tamás kitüntetése
  by Gadó János on 2020-10-24 at 14:45

  Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (b) átadta a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozat kitüntetést Horovitz Tamásnak, a Debreceni Zsidó Hitközség elnökének az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott ünnepségen a Várkert Bazárban … Tovább »

 • Hatvan évvel később…
  by Szombat on 2020-10-24 at 08:58

  Vitray Tamással Lutter Imre készített mélyinterjút az ATV-n futó Sorok között Lutter Imrével műsor keretében.  A beszélgetést két részben adják le, az elsőt ma este. A Kossuth-díjas riporter elmondta, hogy csak idős fejjel tudta rávenni magát, hogy megkeresse édesanyja … Tovább »

 • Netanjahu: Drámai áttörés a kapcsolatok normalizálása Szudánnal
  by Szombat on 2020-10-24 at 08:31

  Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök videóüzenetben köszöntötte a kapcsolatok amerikai közvetítéssel létrejött normalizálását Szudánnal – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet péntek este. Netanjahu drámai áttörésnek nevezte a béke felé … Tovább »

 • A Wesley János Főiskola szolidaritási nyilatkozata Heisler András mellett
  by Szombat on 2020-10-24 at 08:31

  Az Iványi Gábor által vezetett Magyar Evangéliumi Testvérközösség keretein belül működik a  a Wesley János Lelkészképző Főiskola.  Majsai Tamás és Wintermantel Balázs, a Wesley János Lelkészképző Főiskola Soá és Kereszténység Kutatóintézete nevében  szolidaritás … Tovább »

 • Az örökösödés rendje – Misna magyarul, Bává Bátrá 8.
  by Uri Asaf on 2020-10-23 at 19:33

  Az örökösödés rendje a következő: „midőn valaki meghal és fia nincsen, akkor származtassátok át birtokát leányára” (Szám 27, 8). (Innen következik), hogy a fiú örököl a leány előtt. A fiú egyenes ági leszármazottai[1] a lány előtt vannak. A lány a fivérek előtt van. … Tovább »

 • Semjén Zsolt kitüntette Bogár Lászlót
  by Szombat on 2020-10-23 at 17:50

  Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes állami kitüntetéseket adott át október 23. alkalmából a Karmelita kolostorban.  Semjén – mint az MTI tudósít róla –  ünnepi beszédében többek között elmondta, a kitüntetettek teljesítménye a maguk szakterületén olyan érték, amely … Tovább »

 • Frölich Róbert: A politika ne szóljon bele a Mazsihisz belügyeibe
  by Szombat on 2020-10-23 at 12:02

  “Amint a Mazsihisz nem szól bele a kormány tevékenységébe, úgy elvárja, hogy a kormány se szóljon bele a Mazsihisz belügyeibe.” A Mazsihisz honlapja idézi Frölich Róbert Dohány utcai főrabbi nyilatkozatát, amelyet a Hírklikk.hu portálnak adott. Ebben Frölich Róbert megerősíti … Tovább »

 • Látványos gesztus: Róna Tamáshoz látogatott el az államtitkár
  by Szombat on 2020-10-22 at 19:45

  Október 23-a előestéjén Nagykőrösre látogatott Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, ahol Róna Tamás rabbival találkozott.  Az MIT tudósít arról, hogy hatmillió forinttal támogatta a kormány a – Róna Tamás … Tovább »

 • A “gyarmatosítás pozitív mérlege” és a toleránsok zsarnoksága
  by Szombat on 2020-10-22 at 16:59

  Az amerikai professzor könyve nem jelenik meg tekintélyes kiadónál, mert múltjában gyarmatosításpárti nézeteket találtak. Ezzel egyidőben a jeles esszéíró úgy fogalmaz, hogy a szellemi életben „a toleránsok zsarnoksága” uralkodik. „Sokan bírálják nézeteimet, … Tovább »

 • A holland protestáns egyház bűntudatát fejezte ki, mert hallgatásával hozzájárult a zsidóüldözéshez
  by Szombat on 2020-10-22 at 12:45

  A holland protestáns egyház (PKN) bűntudatának adott hangot amiatt, hogy nem küzdött az antiszemitizmus ellen a második világháború alatt, és elismerte, hogy hallgatásával hozzájárult a zsidók üldözéséhez – írta csütörtökön a helyi sajtó. A Trouw című holland napilap … Tovább »