Zsidó híradó

Szombat

 • Ki mint vet, úgy arat – A zsidó siker régi magyarázatai (I)
  by Bolgár Dániel on 2021-06-24 at 21:16

  Történész szerzőnk a zsidók sikerességének különféle magyarázatait tekinti át négyrészes sorozatában. Hogyan keletkezhet egyenlőtlenség? Hogy milyen módokon kerülhetnek egyesek előnyösebb helyzetbe, mint mások, azt mindannyian tudjuk Karinthy Frigyes Magyarázom a bizonyítványom[1] … Tovább »

 • A Pfizer izraeli képviselője szerint oltóanyaguk hatékony az indiai vírusváltozattal szemben is
  by Szombat on 2021-06-24 at 18:38

  A Pfizer amerikai gyógyszergyártó vállalat izraeli képviselője szerint a koronavírus ellen kifejlesztett oltóanyaguk hatékony az indiai vírusváltozattal szemben is – jelentette a Jediót Ahronót című izraeli újság hírportálja, a ynet csütörtökön. Alon Rapaport azt mondta, … Tovább »

 • A hondurasi elnök felavatta országa nagykövetségét Jeruzsálemben
  by Szombat on 2021-06-24 at 16:40

  Naftali Bennett miniszterelnök  csütörtökön találkozott Juan Orlando Hernández hondurasi elnökkel, és felavatta vele Honduras nagykövetségét Jeruzsálemben. חנכנו כעת את פתיחת שגרירות הונדורס בירושלים. ברוכים הבאים לבירתנו הנצחית … Tovább »

 • Chicagói „Leszbi menet”: égő izraeli és amerikai zászló a meghívón
  by Szombat on 2021-06-24 at 15:57

  A Chicago Dyke March – („Chicagói leszbi menet”) egy évente tartott LMBTQ rendezvény, ahonnan 2017-ben eltanácsolták azokat, akik szivárványos, Dávid-csillagos zászlók alatt szerettek volna felvonulni. Az idei promóciós rajzon egy égő személygépkocsi tetején álló női alak … Tovább »

 • A Rumbach mindenki zsinagógája
  by Szombat on 2021-06-24 at 11:36

  “Már régóta rögeszmém – igaz, támogatókat még nem találtam hozzá –, hogy Budapesten hétfőnként és csütörtökönként két-három zsinagógában kellene összegyűlnünk imádkozni, hogy ne aprózódjunk szét” – fogalmazott Deutsch Péter rabbi, aki saját, Bethlen téri közössége … Tovább »

 • Izrael: turista-stop augusztus 1-ig
  by Szombat on 2021-06-23 at 19:30

  Az izraeli tisztviselők szerdán úgy döntöttek, hogy legalább egy hónappal elhalasztják az alacsony koronavírus-arányú országokból érkező turisták beutazását a koronavírusos fertőzések legutóbbi megugrása miatt Izraelben, közölte a héber nyelvű média. Az Egészségügyi … Tovább »

 • Ember Mária konferencia az OR-ZSE-n
  by Lénárt G. József on 2021-06-23 at 18:29

   Hagyománnyá vált, hogy az OR-ZSE közösségszervező hallgatók minden szemeszterben tematikus szemináriumokon és konferencián vesznek részt.  A 2020/21. tanév első szemesztere Újlipótvárosról és az embermentőkről szólt, míg a második szemeszter Goldmann Márta és Surányi András … Tovább »

 • Orbán: „Egy ideális világban a nők egyenrangúak, nincs rasszizmus, antiszemitizmus és homofóbia”
  by Szombat on 2021-06-23 at 15:35

  A gyermekek felvilágosítása mindenképp a szülőre tartozik, a pedofília elleni küzdelem viszont az állam feladata – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a dpa német hírügynökségnek. A jelentés szerint a kormányfő kiemelte, hogy az állam kötelessége biztosítani a gyermekek … Tovább »

 • A Hamász és az Iszlám Dzsihád nyári kiképzőtáborokat szervez gyerekeknek
  by Szombat on 2021-06-23 at 11:34

  A két szervezet katonai szárnya gyerekeket és tizenéveseket toboroz, hogy kiképezze őket a terrorista hadviselésre. Joe Truzman az Alapítvány a Demokrácia Védelméért (FDD) elemzője nyilatkozta a The Algemeinernek: „A nyári táborok egyértelműek a szervező csoport ideológiájával … Tovább »

 • A palesztin miniszterelnök védelmébe vette az antiszemita tankönyveket
  by Szombat on 2021-06-23 at 10:54

  Mohamed Shtayyeh, a Palesztin Hatóság miniszterelnöke szerint a súlyosan zsidóellenes szövegeket tartalmazó tankönyvek “tükrözik életünket és gyermekeink szabadságról szőtt álmait”. Az Európai Unió végre nyilvánosságra hozta jelentését a palesztin iskolai tankönyvekről … Tovább »

 • Növekedett a járványveszély Izraelben
  by Szombat on 2021-06-23 at 09:09

  Izraelben ismét erősödik a koronavírus-járvány, és megjelent a vírus fertőzőbb és veszélyesebb delta változata – jelentette a helyi média szerdán. A hét elején növekedésnek indult az új koronavírus-fertőzöttek száma, már két egymást követő napon több mint száz új … Tovább »

 • Egy (szombathelyi) kiállítás képei Izraelben
  by Sós Csaba on 2021-06-22 at 20:35

  A mai napon nyílik meg Kelbert Krisztina történész kiállítása Ramat Ganban, Szombathely izraeli testvérvárosában. A „Szemtől szemben. Képek a szombathelyi zsidóság történetéből” című kiállításról már írtunk korábban. Az izraeli közönség némiképp tömörített változatát … Tovább »