Zsidó híradó

Szombat

 • Az Élet Menete – “A változás velünk kezdődik!”
  by Szabó Kitti on 2024-02-27 at 20:25

  „A háború után két véglet volt: van Isten, mert túléltem, nincs Isten, mert ez megtörtént velünk.” The March of the Living, Az Élet Menete egy olyan oktatási és kulturális rendezvény, amelynek célja a holokauszt emlékezetének megőrzése. Az 55 országot tömörítő nemzetközi … Tovább »

 • Petíció: Zárják ki a „népirtó” Izraelt a velencei biennáléról
  by Szombat on 2024-02-27 at 18:14

  Már csaknem 9 ezren – köztük művészek, kurátorok és múzeumigazgatók – írták alá azt a petíciót, amelyben Izrael kizárását szorgalmazzák az idei Velencei Biennáléról a Gázai övezeti háború miatt – jelentette a Reuters hírügynökség kedden. „Ha Izrael bármiféle … Tovább »

 • A Mazsihisz elnöke izraeli politikusokkal tárgyalt
  by Szombat on 2024-02-27 at 13:58

  Jeruzsálemben folytatott hétfőn hivatalos megbeszéléseket dr. Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke, aki e hét péntekig tartózkodik a Izraelben. Látogatásának fő célja a magyar zsidóság együttérzésének kifejezése a zsidóságot ért október 7-i vérengzés miatt, továbbá a Mazsihisz … Tovább »

 • Önkormányzati választások Izraelben – kevesebben szavaznak, mint korábban
  by Szombat on 2024-02-27 at 13:29

  Az izraeli belügyminisztérium első adatai szerint a korábbinál kevesebben szavaznak a helyhatósági választásokon, amelyeket a Hamász palesztin iszlamista szervezet ellen a Gázai övezetben indított hadművelet ellenére megtartanak kedden az országban. Délelőtt tízig a választójoggal … Tovább »

 • Elhunyt Lord Jacob Rotschild, a bankárdinasztia tagja
  by Szombat on 2024-02-27 at 09:22

      A mágnás – teljes nevén Nathaniel Charles Jacob Rothschild – a brit pénzügyi szolgáltatási szektor egyik legismertebb szereplője volt, és hasonló hírnévre tett szert igen szerteágazó közéleti és jótékonysági tevékenységével is. Lord Rothschildot 87 esztendős korában … Tovább »

 • Egymilliárd dolláros adomány – a valaha volt legnagyobb ajándék
  by Szombat on 2024-02-27 at 08:20

  Ruth Gottesman, a New York-i Albert Einstein Orvostudományi Főiskola volt professzora egymilliárd dollárt adományoz az iskolának, ami a legnagyobb ilyen jellegű ajándék, amelyet valaha is adtak az Egyesült Államokban. A volt professzor a néhai férje által szerzett vagyonból … Tovább »

 • A jóság és a gyengeség különbsége. Az igazi vezetőkről
  by Vári György on 2024-02-27 at 07:44

  Aki visszavonul a vezetői felelősségtől, amikor szükség is lenne rá és alkalmas is volna a feladatra, bűnt követ el, mert elmulasztja megszólítani azt, ami igazán jó mindannyiunkban, a saját legjobb lehetőségeinket. A bálványimádás éppen úgy feladat, éppen úgy erőfeszítést … Tovább »

 • Az izraeli hírszerzés már az október 7-re virradó éjjelen furcsa tevékenységet észlelt Gázában.
  by Szombat on 2024-02-26 at 22:12

  Hamász által aktivált izraeli SIM-kártyákat észlelt a hírszerzés október hatodikán éjjel és hetedikén hajnalban, a terrorszervezet több mint ezer áldozattal járó dél-izraeli támadása előtt, írja a Haaretz. A lap szerint a szokatlan tevékenység miatt a hírszerzés és a vezérkar … Tovább »

 • Kunos Péter két évet vállalt még a BZSH-Mazsihisz ügyvezetésből
  by Szombat on 2024-02-26 at 19:15

  A Mazshisz-BZSH nem talált megfelelő utódot Kunos Péter ügyvezető igazgató helyére, aki idős korára tekintettel, még két évet vállalt megbízatásából. PIRKADAT Breuer Péterrel: Dr. Kunos Péter – Ezt az összeget a MAZSIHISZ-nek kell pótolnia Uploaded by Heti TV on 2024-02-20. Kunos a Heti TV-nek adott interjújában arról is beszélt, hogy van olyan elképzelés … Tovább »

 • Éles polémia a Berlinale körül – izraeli és német politikusok is tiltakoztak
  by Szombat on 2024-02-26 at 19:04

  Izrael németországi nagykövete és német politikusok is elítélték a hétvégén a 74. Berlini Nemzetközi Fesztiválon Izraellel szemben egyoldalúan megfogalmazott bírálatokat. Főként azt hiányolták, hogy a bírálók nem tettek említést a Hamász 2023. október 7-i izraeli terrortámadásairól … Tovább »

 • A háború árnyékában rekordot döntött az izraeli avokádótermés
  by vg.hu on 2024-02-26 at 16:42

  A háború ellenére is rekordot dönt az idén az izraeli avokádótermés. A várakozások szerint 250 ezer tonna gyümölcsöt tudnak betakarítani. Ráadásul ezt úgy érik el, hogy az ország északi és déli gyümölcsöseinek egy részén nem lehet termelni a háború miatt. Az előrejelzések … Tovább »

 • Lemondott a palesztin kormány
  by Szombat on 2024-02-26 at 13:27

  A gázai övezeti helyzet miatt lemondott a palesztin kormány – jelentette be hétfőn Rámalláhban Mohamed Stajje palesztin miniszterelnök. Mint mondta, azért nyújtotta be a kabinet lemondását Mahmúd Abbász elnöknek, hogy “szélesebb körű politikai konszenzust” tudjanak kialakítani … Tovább »