Zsidó híradó

Szombat

 • Bérfizetés szökőévben – Misna magyarul, Bává Meciá 8.
  by Uri Asaf on 2020-08-14 at 20:10

  Történt egyszer Cipori városában, hogy valaki fürdőházat bérelt a társától, tizenkét arany dinárért, egy dinárt egy hónapra. Mikor az év szökőévre váltott, az ügyet Rábán Simon Gámlielhez és Rabbi Joszihoz vitték, akik azt mondták, osztozzanak egy hónapon. Nezikin (נזיקין) károk, másképp: a … Tovább »

 • Izrael – Emirátusok: így jött létre a megállapodás
  by ujkelet.live on 2020-08-14 at 19:40

  Izrael és az Egyesült Arab Emírségek csütörtök este bejelentette a kapcsolatok teljes körű normalizálását az Egyesült Államokkal közösen kiadott nyilatkozat formájában. A Walla és az axios riporterének, Barak Ravidnak nyilatkozó fehér házi tisztviselők szerint a felek közötti … Tovább »

 • „Tüdőgyulladással kezelték őket, most már otthon vannak”
  by Szombat on 2020-08-14 at 14:28

  A világon elsőként kezdődött meg egy COVID antitest gyógyszer próbája Jeruzsálemben. A Hadassah kórházban három betegen próbálták ki a korábbi koronavírussal fertőzöttekből kinyert antitestekből fejlesztett gyógyszert; „bámulatos” javulásuk eredményeként már haza … Tovább »

 • Izraeli harci gépek Németország felett
  by Polgár György/Düsseldorf on 2020-08-14 at 09:27

  Első alkalommal hajt végre közös hadgyakorlatot az izraeli és a német légierő Németországban, Blue Wings 2020 fedőnéven. Az izraeli gépeket hétfőre várják a kéthetes manőverre. Az első héten kizárólag a két ország légierje fog közös gyakorló repüléseket végrehajtani, … Tovább »

 • „Egyesült Cionista Emirátusok”
  by Szombat on 2020-08-13 at 21:09

   A palesztinoknak nem tetszik Izrael és az Emirátusok kapcsolatfelvétele. „Árulók”, kutyák” és hasonló néven illették Izrael és az Emirátusok diplomáciai kapcsolatfelvételét dühös palesztinok a közösségi médiában. Izrael a Nyugati Part helyett annektálta az Emirátusokat” … Tovább »

 • Izraeli találmány: egy másodperces koronavírus teszt
  by Szombat on 2020-08-13 at 18:51

  A koronavírus-fertőzöttséget kevesebb mint egy másodperc alatt kimutató nyálteszt klinikai vizsgálatát végzik Izrael legnagyobb egészségügyi központjában. A pácienseknek sós oldattal kell öblögetniük, majd beleköpniük egy fiolába. A mintát ezután egy apró eszközzel … Tovább »

 • Netanjahu új korszakot hirdetett meg Izrael és az arab világ kapcsolatában
  by Szombat on 2020-08-13 at 18:36

  Új korszak kezdődik Izrael és az arab világ kapcsolataiban, az Egyesült Arab Emírségeket további államok fogják követni a békekötésben Izraellel – jelentette ki Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök csütörtöki sajtótájékoztatóján, amelyet minden izraeli tévécsatorna közvetített. Békemegállapodást … Tovább »

 • Ilhan Omar, a korábbi “év antiszemitája” ismét demokrata képviselő lehet az USÁ-ban
  by Szombat on 2020-08-13 at 14:30

  Az Egyesült Államok Képviselőházának tagjait kétévente újraválasztják, így Ilhan Omarnak, a közismerten egyoldalúan Izrael-kritikus demokrata képviselőnek ismét meg kell mérettetnie magát. Omart “az év antiszemitájának” választották 2019-ben.  Omar 2018-ban került be … Tovább »

 • A 90 éves Soros György az EU kritikus Orbánt és Kaczinskyt, de a polkorrektséget is bírálja
  by Szombat on 2020-08-13 at 11:57

  “Válság van, amely életem során a legsúlyosabb krízisnek tekinthető a II. világháború óta. Az emberek zavarttá váltak, megrémültek. Olyan dolgokat tesznek, ami rossz számukra és a világ számára is” – mondta Soros György, akivel 90. születésnapja alkalmából a Népszava készített … Tovább »

 • Súlyos koalíciós taktikázások Izraelben, Netanjahu perével a háttérben
  by Szombat on 2020-08-13 at 07:30

  Az izraeli parlament, a kneszet elutasította az ellenzék indítványát arról, hogy vádlott személy ne kaphasson miniszterelnöki megbízatást, és előzetes olvasatban elfogadta a költségvetés benyújtása elhalasztásának kormánypárti javaslatát – jelentette a Jediót Ahronót című újság … Tovább »

 • Gáza: érkeznek a gyújtogató lufik – Izrael légicsapással válaszol
  by Szombat on 2020-08-13 at 06:33

  A Gázából Izraelbe átreptetett, Molotov-koktélt szállító léggömbök kedden és szerdán több mint 80 tüzet okoztak Izraelben. שריפה ביער גופרית צילום דני בן דוד יערן קק”ל A Védelmi Minisztérium Kormányzati Tevékenységek Koordinátora a Területeken … Tovább »

 • Az USA demokrata alelnök-jelöltje és a zsidók
  by Szombat on 2020-08-12 at 23:06

  Joe Biden, a Demokrata Párt elnökjelöltje az 55 éves Kamala Harris kaliforniai szenátort jelölte az alelnöki posztra. A Jweekly összeszedte azokat a dolgokat, amiket a zsidósággal kapcsolatban tudni kell az indiai és jamaikai gyökerű amerikai politikusról, akit sokan már az Egyesült Államok … Tovább »